Черният петък е денят, в който всеки шопинг любител пазарува активно

...
Черният петък е денят, в който всеки шопинг любител пазарува активно
Коментари Харесай

За какво да внимаваме на Черния петък?

Черният петък е денят, в който всеки шопинг фен пазари интензивно покупки за дома, за себе си и за околните си. В България този ден набира все по-голяма известност с годините. Според шеф на магазин хората се завръщат към извършването на покупки във физическите обекти. 

За какво да внимаваме в деня на огромното извършване на покупки, с цел да не попаднем в клопката на пониженията?

Експертите поучават потребителите да избират преференциалните предложения, а не тези с най-голямото понижение.

„ Потребителите не би трябвало да се паникьосват и да работят импулсивно. Трябва да се приготвят. Могат да създадат това, като проследят цената преди този момент. Когато са във физически обект отново могат да сравнят цените, да видят в интернет какъв брой върви тази стока в различен магазин и дали една 20-процентна отстъпка не е по-изгодна от една, която в различен магазин е оповестена за 50 “, съветва Игнат Арсенов, дирекция „ Контрол на пазара “.

По думите му самото понижение би трябвало да бъде обозначено на етикета на стоката. 

„ Нашият съвет към потребителите е да си знаят правата и да се срещнат с политиката на магазина. Купувайки на понижение, не значи, че имат по-малко права. Правата са същите както, когато купуват стоката на постоянна цена “, добави още Игнат Арсенов. 

Глобата при нарушаване на правата за понижение е до 5000 лева При илюзия на консуматори, погрешна цена и нелоялна комерсиална процедура, глобите доближават до 50 000 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР